Neler yeni
xentr_blue_bg_color
xentr_red_bg_color
xentr_green_bg_color
xentr_orange_bg_color
xentr_voilet_bg_color
xentr_slate_bg_color
xentr_dark_bg_color

MySQL Veritabanı Kabiliyetleri

oLed

Paylaşım Ekibi
Katılım
17 Nis 2020
Mesajlar
142
Tepkime puanı
24
Konum
Aydın
Veritabanı sistemlerinde amaç, kod satırlarına yerleştirilemeyecek büyüklükte ve değişken değerlere sahip olan verilerin, uygun koşullarda saklanarak, dilenildiği zaman istenen veriye erişimin sağlanmasıdır. Sunucuya yüklenen bir yazılım olan MySQL'e kullanıcılar, hazırladıkları dinamik kod sayfaları aracılığıyla sorgular gönderir. Böylece veritabanı ile etkileşime geçmiş olurlar.

1. Kolay Sorgulama Altyapısı: MySQL'in geniş komut dizinleri, kullanıcıların onlarca farklı sorgu yapmasına olanak sağlıyor. Ayrıca, yazılımın sahip olduğu komut dizinlerinin açıklamaları, web sayfaları üzerinde detaylı bir biçimde anlatılıyor, pek çok örnekle de destekleniyor.

2. Güçlü Karakter Seti Desteği: Dünya üzerinde yer alan tüm dillerin ve alfabelerin depolanabileceği şekilde tasarlanan MySQL, alfabeler arasında yapılacak geçişlerde de büyük kolaylık sağlıyor. Örnekleyecek olursak, kod sayfaları yazılırken, Türkçe karakterlerin internet sayfalarında görünmesi için UTF-8 ya da 1259-9 karakter setleri kullanılıyor. Bu karakterleri setleri ve daha binlercesi MySQL tarafından destekleniyor.

3. MyISAM Motor Teknolojisi: MyISAM motor teknolojisi sayesinde veritabanı içerisinde yer alan bilgilerin tam görünüm aramaları yapılabiliyor. Diğer bir deyişle MySQL, iç arama için geliştirilen özel bir sistemdir.

4. Sorgu Önbellekleme: Kullanıcıların daha önce yaptıkları aramaları önbelleğe alarak, daha sonra yapacağı aramalar için daha hızlı ve sunucunun işlemcisini daha az kullanarak sayfaya gönderiyor.

5. phpmyAdmin Arayüzü: Web hosting firmaları tarafından sunuculara kurulan MySQL yazılımı, kullanıcılara gösterilecek olan front-end yazılımıdır. phpmyAdmin sayesinde veritebanınıza erişerek bilgileri görebilir, değiştirebilir ve ayarları düzenleyebilirsiniz.
 
Üst Alt