Neler yeni
xentr_blue_bg_color
xentr_red_bg_color
xentr_green_bg_color
xentr_orange_bg_color
xentr_voilet_bg_color
xentr_slate_bg_color
xentr_dark_bg_color

Wordpress SEO Rehberi

Atakumlu

Yönetici
Katılım
26 Kas 2019
Mesajlar
289
Tepkime puanı
58

WordPress Temel SEO İşlemleri


WordPress, internetteki sitelerin %35’i kadar güç veren bir platformdur. Hatta dünyadaki en büyük sitelerin güç kaynaklığını da yaptığını söylemek mümkündür. Bu sitelere örnek olarak Time.com, Sony, BBC Amerika vb saymak mümkündür.

WordPress sitesinin kullanımı hem çok kolaydır hem de karmaşık değildir. Bu rahatlığı sayesinde yeni başlayanların gönül rahatlığıyla tercih ettiğini söylemek mümkündür. Binlerce tema ve eklenti hizmetiyle sitenizi zenginleştirdiği gibi işlevselliğini de arttırmaktadır. En önemli özelliklerinden bir tanesi de kullanırken tek başınıza değilsiniz. Destek formundan destek alabilirsiniz. WordPress sahip olduğu topluluk sayesinde açık bir kaynak olma özelliği taşımaktadır.

Google’da sıralama alabilmek adına
SEO stratejisine ihtiyaç duyacağınızı unutmamak gerekir. SEO çok teknik bir olay gibi görünüm sunsa da herkes tarafından rahatlıkla uygulanabilmektedir.

wordpress-seo-rehberi.jpg

WordPress SEO İçin Temel Bilgiler


Sitenin hızı, güvenliği, çalışma süresi gibi konularda sorun yaşamayacağınız bir hosting firması seçmek çok önemlidir. Sitenizin kalitesi ve performansı için dikkat edilmesi gereken temel bir gereksinimdir. WordPress’in kendisinde üç çeşit hosting sağlayıcısı bulunmaktadır. WordPress’in sağladığı bu üç seçenekten bir tanesini tercih etmek, başlangıçta işinizi kolaylaştıracaktır.

Wordpress Sorunsuz Bir Tema Seçin


SEO ile sorun çıkartmayacak bir WordPress temasına sahip olmanız gerekmektedir. Temanızın kalitesini de göz ardı edemezsiniz. SEO dostu olduğunu iddia edip farklı eklentiler sunan temalar da mevcuttur. Böyle bir tema yüklemeniz sitenizin performansını olumsuz etkileyecektir. Ücretsiz olarak binlerce temayı yönetici panelinden elde edebileceğiniz gibi ücretli temaları da kullanmak için tercih edebilirsiniz. WrodPress ilk kullanım için “Twenty Twenty” temasını size sunacaktır. Kişisel zevkinize uygun olmadığını düşünüyorsanız bu temayı değiştirmeniz mümkündür.

Wordpress SEO Eklentileri Kurun


SEO eklentisi yüklemeyi unutmamanız gerekmektedir. Yaygın olarak kullanılanlar All One SEO Pack, Yoast SEO ve Rank Math seçenekleridir. WordPress’e eklenti kurarken izleyeceğiniz birkaç adım vardır. Yönetici paneline giriş yaptıktan sonra menüden Eklentiler, Yeni Ekle dedikten sonra eklentiyi arayın ve “Hemen yükle” diyerek istediğiniz eklentiyi oluşturun. Oluşturduğunuz eklentiyi aktif hale getirdikten sonra kullanabilirsiniz.

Siteniz Https Olarak Çalışsın


Google’un URL olarak sitenizi tanımlayabilmesi için bir alan adına ihtiyacınız vardır. Alan adının SEO ile bir etkileşimi söz konusu değildir. Tercih ettiğiniz adı belirleyebilirsiniz. Adı belirlerken SSL sertifikasına ve siteyi HTTPS olarak çalıştırıp çalıştırmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Kullanıma hazır yüklü bir sertifikaya sahip değilseniz hosting sağlayıcınızdan edinebilirsiniz. Ücretsiz olarak kullanıma sunulan Let’s Encrypt kullanmakta bir başka seçenektir.


wordpress-seo-işlemleri.jpg

Index Aldığınızdan Emin Olun


Sitenizi geliştirirken içeriği hazır olmadan kullanıma sunulacağı için sitenin görünümünü kontrol etmek gerekmektedir. Ayarlar, Okuma kısmı ve “Arama motorlarının bu siteye indekslemelerine engel olmaya çalış” seçeneğinin onayını iptal ettiğinizden emin olun.

Kalıcı Bağlantıları Kontrol Edin


URL oluşturmada SEO ile en uyumlu olanı tercih etmekte fayda vardır. Eğer URL de ? p=123. gibi imgeler mevcutsa bu uyumlu ve kullanışlı bir URL‘niz olmadığını göstermektedir. WordPress kullanıcıları özel URL seçebilmektedir. Bunu Ayarlar, Kalıcı Bağlantılar kısmından “Yazı İsmi” seçeneğiyle yapabilirsiniz.

Sitenizi Doğrulatın


Google Search Console doğrulaması siteniz için gerekli ve oldukça basit bir adımdır. “HTML Etiketi” yöntemi ile doğru adımları izleyerek yapabilirsiniz. Adımlar HTML Etiketi, All in One SEO Pack, Genel Ayarlar, Web Yöneticisi Doğrulama ve en sonunda da Google Search Console kutusunu tercih ettiğinizde işlemi doğru bir şekilde gerçekleştirmiş olursunuz. Sitenin doğrulanmasından sonra haritasının oluşturulması gerekmektedir. Varsayılan bir
XML site haritası işinizi görecektir.

WordPress SEO Sahibiyseniz


Sitenizi oluştururken WordPress’ten yararlandıysanız ve SEO ile desteklediyseniz bu sitenizin tüm arama motorlarında iyi sıralamalar elde etmesine yardımcı olacaktır. Sitenin kalitesi ve performansı içinde birçok kolaylık sağladığını görmek mümkündür. Başlangıç seviyesindeki kullanıcılar içinde rahatlıkla kullanım sunmaktadır. Paylaştığımız adımları doğru şekilde uyguladığınızda sitenizin istenilenden daha iyi bir yerde olduğunu görmeniz mümkündür.
 
Üst Alt