Neler yeni
xentr_blue_bg_color
xentr_red_bg_color
xentr_green_bg_color
xentr_orange_bg_color
xentr_voilet_bg_color
xentr_slate_bg_color
xentr_dark_bg_color

Bahçeşehir'de Psikolog

BenAykut

Kurumsal Üye
Web sitesi
www.backlinkim.com
Site Adı: Feyza Cebeci
Site Adresi: Feyzacebeci.com
Site Konusu: Bahçeşehir psikolog
Açıklama:

Evlilik, iki farklı insanın tek bir hayatı, aynı çatıyı ve ortak bir geleceği paylaşma kararı aldığı çok boyutlu bir yolculuktur. Bu yolculuğun en temel yakıtı ise şüphesiz ki iletişimdir. Ancak "iletişim kurmak" sadece konuşmaktan ibaret değildir; karşındakini aktif bir şekilde dinlemeyi, empati yapabilmeyi ve satır aralarındaki duyguları yakalayabilmeyi gerektirir. Evliliklerin büyük bir kısmında yaşanan boşanma veya yabancılaşma süreçlerinin temelinde, ekonomik sorunlardan ziyade iletişim kanallarının tamamen tıkanması yatar. Bölgesinde danışanlarına profesyonel bir rehberlik sunan Bahçeşehir psikolog ağının önemli isimlerinden Uzman Psikolog Feyze Cebeci, evlilikte yaşanan bu kronik iletişim krizlerinin aşılması adına danışanlarına modern ve kalıcı çözüm yolları sunmaktadır.

Sağlıklı bir iletişimin önündeki en büyük engellerden biri "Sen dili" kullanımıdır. Tartışma anlarında "Sen her zaman böylesin", "Beni hiç dinlemiyorsun", "Yine sorumluluktan kaçıyorsun" gibi suçlayıcı ifadeler, partneri doğrudan savunmaya veya karşı atağa geçmeye zorlar. Uzman gözüyle bakıldığında, bu döngüyü kırmanın ilk adımı "Ben dili" kullanmayı öğrenmektir. Örneğin; "Beni hiç dinlemiyorsun" demek yerine, "Fikirlerimi paylaşırken sözüm kesildiğinde kendimi değersiz hissediyorum" demek, karşı tarafta bir savunma duvarı örmeden durumun anlaşılmasını sağlar. Profesyonel aile&çift danışmanlığı seanslarında Feyze Cebeci, çiftlerin bu dil dönüşümünü gerçekleştirmelerine rehberlik ederek, yıkıcı tartışmaları yapıcı sohbetlere dönüştürmenin pratik yollarını danışanlarına aktarmaktadır.

Bir diğer önemli çözüm yolu ise "aktif dinleme" becerisinin kazanılmasıdır. Çoğu zaman partnerimiz konuşurken, ona nasıl cevap vereceğimizi veya kendimizi nasıl savunacağımızı düşünmekten onun ne hissettiğini kaçırırız. Aktif dinleme, zihindeki tüm savunma mekanizmalarını susturup, sadece partnerin aktardığı duyguya odaklanmayı gerektirir. Evlilikte iletişim sorunlarını aşmak, aynı zamanda biriken kırgınlıkların ve halı altına süpürülen problemlerin de doğru bir zamanlamayla masaya yatırılmasını zorunlu kılar. Sorunları görmezden gelmek, onların yok olmasını sağlamaz; aksine için için büyüyerek bir gün çok daha büyük bir patlamaya yol açmasına neden olur. Terapi odası, bu birikmiş duyguların güvenli ve kontrollü bir şekilde dışa vurulması için en ideal alandır.

Evliliğinizde iletişim bağlarının koptuğunu, artık birbirinizi duymadığınızı ve sürekli aynı kısır döngülerin içinde kaybolduğunuzu hissediyorsanız, bu durumu tek başınıza çözmek zorunda değilsiniz. Bahçeşehir bölgesinde sunduğu uzman danışmanlık hizmetleriyle çiftlerin evlilik dinamiklerini yeniden yapılandıran Feyze Cebeci’den profesyonel destek alabilirsiniz. Erken dönemde atılacak bir adım, evliliğinizi geri dönülmez yıpranmalardan koruyacak ve birlikteliğinizi çok daha güçlü, huzurlu ve sevgi dolu bir zemine taşıyacaktır.

Üst Alt