Neler yeni
xentr_blue_bg_color
xentr_red_bg_color
xentr_green_bg_color
xentr_orange_bg_color
xentr_voilet_bg_color
xentr_slate_bg_color
xentr_dark_bg_color

İşletme Sahibi İseniz Bilmeniz Gerekenler

Atakumlu

Yönetici
Katılım
26 Kas 2019
Mesajlar
289
Tepkime puanı
58

Şirket Sahiplerinin Dikkat Etmesi Gerekenler


Eğer bir firma veya şirket sahibi iseniz veya şirket açmak istiyorsanız bilmeniz gerekenler;

isletme-fotografi.jpg


📌 Şirket sahibi olarak siz; eğer ki birine 7 bin liralık fatura keserseniz bu faturanın ücretini nakit alamazsınız. Çünkü fatura bedeli 7 bine kadar nakit alışveriş yapılması uygun. Mevzuata göre, 7 bin lirayı geçen alışverişlerin ödemesi havale, kredi kartı vs. gibi bankadan geçmesi gerekiyor. Aynı şekilde birinden gider faturası veya alış faturası alırsanızda aynı kurallar geçerli.

📌 Şirket sahibi olarak siz; bir şirketiniz varsa veya şirket kurarsanız bankaya gidip ticari hesap açabilir, ticari kredi çekebilir ve ticari kredi kartı alabilirsiniz. Böylelikle hem prestijiniz artar hem de ticari kartının taksitli alışveriş avantajından faydalanabilirsiniz.

📌 Şirket sahibi olarak siz; eğer ki bir şirketiniz varsa veya şirket kuracak iseniz faturalarınızı fişlerinizi ve muhasebesel defterlerinizi yani kısacası tüm evraklarınızı V.U.K göre 5 yıl saklama zorunluluğunuz var. Türk Ticaret Kanununa göre ise 10 yıl saklama zorunluluğunuz var. Bu yüzden muhasebecinizi iyi seçin ve işleri doğru yapmaya çalışın.

📌 Şirket sahibi olarak siz; eğer ki ilk kez bir kişiyi sigortalı olarak işe alırsanız devlet tüm primlerini karşılıyor. Bunun yanında daha birçok teşviklerde sağlıyor

📌 Şirket sahibi olarak siz; e-arşiv fatura kesebilir. E-fatura kesebilir. İsterseniz de matbaadan fatura bastırıp elle de kesebilirsiniz. Ancak vergi dairesi dijital dönüşüm içerisinde bu yüzden herşeyi artık elektronik yaptırmaya çalışıyor. Benim tavsiyem tamamen ücretsiz olan e-arşiv fatura kesmeniz çünkü hem ücretsiz hem de pratik

📌 Şirket sahibi olarak siz; freelancer iş yaptırdığınız kişilere gider pusulası keserek hem onların yaptığı işi gider olarak işleyebilirsiniz. Hem de o kişiye attığınız paranın yasal mevzuatlara uygun olmasını sağlayabilirsiniz. Ancak gider pusulası keserken devlete stopaj ödeyeceğinizi de unutmayın.
 
Üst Alt