Neler yeni
xentr_blue_bg_color
xentr_red_bg_color
xentr_green_bg_color
xentr_orange_bg_color
xentr_voilet_bg_color
xentr_slate_bg_color
xentr_dark_bg_color

Multi PHP Nedir? PHP Sürüm Nasıl Ayarlanır?

mertsevinc

Forum Üyesi
Katılım
11 Şub 2020
Mesajlar
55
Tepkime puanı
3
Konum
Antalya

Multi PHP Nedir? PHP Sürüm Nasıl Ayarlanır?


Web sitelerinizi barındırmak için hepimiz bir hosting firmasına ihtiyaç duyarız. Hosting firmalarının ise bizlere sunmuş olduğu site yönetim araçlarından biri de Cpanel.. Burada site altyapısının php sürüm ayarları da bulunuyor. Eğer firmamız bize Multiphp ayarı sunuyorsa bizler rahatça sitemizin php sürümünü değiştirebiliyoruz.

Peki neden PHP sürümünü değiştirmeliyiz?
Bazen web sitelerimizin gereksinimleri değişebilir. Örneğin PHP 5.6 sürümde tüm fonksiyonlar çalışmaz. Biz de sürümü 7.4' e alıp tüm fonksiyonları aktif edebiliriz. Kurduğunuz web sitesinin hangi php sürümünü gerektirdiğini sizin bilmeniz gerekiyor.

MultiPHP ile Sürüm Nasıl Değiştirilir?
Öncelikle Cpanel'de oturumunuzu açın. Ana sayfanızda MultiPHP Yöneticisine tıklayın.

multiphp

Açılan ekranda sağ tarafda PHP sürüm değiştirme butonunu göreceksiniz. Buradan son sürüm PHP sürümünü seçebilirsiniz.

multiphp-ayarlari

PHP Limitleri Nasıl Güncellenir?
Yukarıdaki ayarları yaptıktan sonra php sürümünü ayarlamış olduk şimdi de limitlerini belirleyelim. Limitleri neden belirlemek isteriz? Çünkü sitemiz bazen yüksek değerler isteyebilir. Örneğin büyük boyutta bir fotoğraf yüklemek istiyoruz sitemiz buna izin vermeyebilir. Buna izin verip eklenebilir dosya limitiniz artırmak için limitleri güncellemeliyiz.

Öncelikle Cpanel'den ana ekrandaki "Select PHP Version" seçeneğine tıklıyoruz. Buradan PHP sürüm seçebildiğimiz gibi aynı zamanda da limitleri ayarlayabiliyoruz.

php-version

Açılan ekranda sitemizin bizden istediği tüm eklentilerin yüklediğimizden emin değilsek aşağıdaki tikleri kontrol ediyoruz. Yüklenmesini istediğimiz eklenti için üzerine tıklıyoruz otomatik yüklüyor.

php-addons

Bu adımı tamamladıktan sonra aşağıdaki gibi options sekmesine geliyoruz. Burada php limitlerini göreceksiniz.

php-options

Buradaki ayarlar sitenizin daha verimli çalışması için yapılması gereken ayarlardır. Eğer bir kısıtlamadan dolayı siteniz hata veriyorsa buradaki limitleri gözden geçirmenizde fayda var. Ben aşağıdaki şekilde kullanıyorum.

php-ayarlari
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt