Neler yeni
xentr_blue_bg_color
xentr_red_bg_color
xentr_green_bg_color
xentr_orange_bg_color
xentr_voilet_bg_color
xentr_slate_bg_color
xentr_dark_bg_color

Shopify Nedir?

TeA

Alfa Kullanıcısı
Forum Üyesi
Değerlendirme - 0%
0   1   0
Katılım
22 May 2020
Mesajlar
73
Tepkime puanı
3
Konum
Ankara

Shopify Nedir?


Yazılım veya programlama bilmeyen kişilerin kendi e-ticaret mağazalarını açabilecekleri, ödeme alıp ürünlerini internete yükleyebilecekleri, ücretli e-ticaret mağazası yazılımına Shopify deniyor. Dünya üzerinde 600 bini aşkın kişinin kullandığı Shopify, yalnızca 2017 yılında 580 milyon dolar gelir elde etti. Shopify sayesinde programlama bilgisi olmadan çok az efor harcayarak, tek bir ana kontrol merkezi üzerinden e-ticaret mağazanızı kurabilir, ürünlerinizi dilediğiniz fiyattan satışa sunabilirsiniz.

Menşei Kanada olan Shopify'ın kuruluş hikayesi de bir hayli ilginç. Tobias Lütke, Scott Lake ve Daniel Weinand adlı üç kayakçı arkadaş, 2004 yılında snowboard ekipmanlarını internet üzerinden satmaya çalışırlar. Buldukları hiçbir sistemi beğenmeyen arkadaşlar, açık kaynak kodlu Ruby on Rails'i kullanarak Snowdevil adında kendi e-ticaret sitelerini kurarlar. Birkaç ay sonra, kendileri gibi dünya üzerinde e-ticaret yazılımına ihtiyaç duyan milyonlarca insan olduğunu fark edince Shopify adını verdikleri yazılım şirketinin temellerini atarlar.

shopify-nedir


Günümüzde kendi e-ticaret sitesini kurmak istemeniz durumunda, yazılım ve programlama bilginiz yoksa kullanabileceğiniz sayılı yazılım paketi bulunuyor. Shopify da, yetmişi aşkın ödeme sistemiyle en gelişmiş e-ticaret yazılımlarından bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Bulut tabanlı servis yapısı sebebiyle Shopify sahipleri, hosting ve sunucu kurulumu gibi teknik konuların hiçbirine müdahil olmadan kendi e-ticaret sitelerini oluşturabilirler.

Shopify mağazanızı kurarak dilediğiniz ürünü veya hizmeti satmaya başlayabilirsiniz. Üstelik ürün ya da hizmetlerin somut olarak karşılık bulması gerekmiyor. Bu firma Shopify'ı kullanarak müşterilerine yazılım paketi ya da logo tasarım hizmetini tek pakette birleştirerek sunabilir. Shopify'ı dünya çağında 600 bini aşkın insanın kullanmasının pek çok nedeni bulunuyor. İnsanları teknik bilgiye muhtaç etmeden e-ticaret mağazalarını kurma ve yönetme imkanı sunması, entegre ödeme sistemleri, ürün inceleme modülü, kullanım kolaylığı, MailChimp ve SEO tabanlı sistemi bunlardan yalnızca birkaçıdır.

Shopify'ın Avantajarı Nelerdir?


Bulut tabanlı bir servis olduğu için bütün internet tarayıcılarından ve cihazlardan ulaşılabilir.
Kişilere hiç teknik bilgiye sahip olmadan ve çok az efor sarf ederek e-ticaret mağazalarını oluşturma olanağı sağlar.
Dijital pazarlama araçlarının çoğu varsayılan olarak içerisinde bulunur ve modülleri yardımıyla ürünler, mağaza sahipleri tarafından diledikleri gibi kişiselleştirilebilir.
Dünya genelinde binlerce kullanıcıya sahip olması nedeniyle birçok geliştirici Shopify kullanıcıları için özel ek yazılımlar, temalar ve arayüzler geliştirmektedir.
Liquid dili üzerinde temellendirildiği için HTML, JS ve CSS dillerini öğrenen mağaza sahipleri, tüm ihtiyaçlarını kendileri karşılayabilirler.
Güncellemeye olanak tanıyan üçüncü parti yazılım desteği vardır.
Bütün barındırma sorunu müşteriden alınıp Shopify bünyesine geçmiştir. Böylelikle kullanıcıların hosting ve sunucu çözümleri hakkında bilgi sahibi olması ve sunucuyu yönetmek için eğitim alması gerekmez.
Birbirine yardım edebilecek 600 bini aşkın mağaza kullanıcısı vardır.

Shopify Fiyatları


Yazılım, SSL sertifikası, bulut servisi ve bir e-ticaret sitesinin ihtiyaç duyduğu tüm özelliklere sahip olan Shopify, aylık abonelik sistemi üzerinden fiyatlandırılıyor. Üç farklı abonelik sistemi bulunan Shopify'da, 29 dolar karşılığında Basic Shopify, 79 dolar karşılığında Shopify ve 299 dolar karşılığında da Advanced Shopiy paketlerinden dilediğinizi alabilirsiniz. Shopify kullanan mağaza sahipleri, site üzerinden yapılan her satış için yüzde 2,4 ile 2,9 arasında bir komisyon ücreti ve sabit işlem masrafı ödemeleri gerekiyor.

Yukarıda yer alan klasik Shopify paketlerinin yanı sıra ticaret hacmi çok büyük mağazalar için sunulan ShopifyPlus adlı bir paket daha bulunuyor. Ayrıca, sadece sosyal medya üzerinden satış yapacak olan kişiler için Shopify Lite adını verdikleri bir paket daha mevcut. Shopify'ı kullanmadan önce denemek isterseniz firma size 14 günlük ücretsiz deneme paketi sunuyor. Ücretsiz deneme paketini kullanmak isterseniz, Shopify'ın resmi internet adresine giderek 'Start Free Trial' butonuna basabilirsiniz

Shopify Kullanan E-ticaret Mağzalarında Satılabilecek Ürünler


Shopify kullanan e-ticaret mağazalarında yasal olan neredeyse her ürünü satabilirsiniz. Dijital ürünler, videolar, kurslar, yazılımlar, ses dosyaları ve hizmetler de bu ürün yelpazesine dahildir. Ancak, Shopify'ın online ödeme sistemini kullanamaya karar verirseniz, bazı kısıtlamalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Shopify'ın online ödeme sistemini kullanan mağazalar;

Uyuşturucu ve uyuşturucu niteliğinde ürünler,
Akla ve zihne etki eden kimyasallar,
Alkol çeşitleri,
Yetişkin içecekleri ve servisleri,
Kumar ya da şans oyunlarıyla ilgili biletler,

kategorisinde yer alan hiçbir ürünü satamazlar. Daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz, Shopify'ın 'ödeme sistemleri için kullanım sözleşmesini' okuyabilirsiniz.

Shopify Nasıl Kullanılır?


Yukarıda da belirttiğimiz gibi Shopify'ı kullanmak isteyenler, 14 günlük ücretsiz deneme sürümüne kayıt olabilirler. Böylelikle Shopify'ın nasıl kullanıldığı, kullanıcılara sunduğu özellikleri, kurulumu ve merak edilen daha birçok konuyu öğrenebilir, memnun kalmanız durumunda da kendi e-ticaret mağazanızı oluşturmak için ücretli sürüme geçebilirsiniz.

1. Üyelik


İlk olarak Shopify'ın resmi internet adresini ziyaret etmeniz ve 'Start Free Trial' seçeneğini işaretleyerek üyelik oluşturmanız gerekiyor. Shopify mağzanızı oluştururken kullanacağınız ad, mağaza adınız olacağı için dikkatli seçim yapmanızda yarar var. Ayrıca daha önce aynı isimde bir Shopify mağazasının açılmamış olması gerekiyor.

Bu adımı tamamladıktan sonra sizden, isim, adres, ülke ve telefon numarası gibi birkaç bilgi daha istenecek. Ayrıca bu sayfada satılacak ürünlerinizin olup olmadığı, ne tür ürünler satmayı planladığınıza dair seçim yapmanız gerekecek. Soruları kişisel kararlarınız doğrultusunda cevaplandırabilirsiniz.

2. Mağaza Kurulumu


Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra direkt olarak mağaza yöneticisi ekranına yönlendirileceksiniz. Buradan mağazanızın görünümünü özelleştirmeye, ürünlerinizi siteye yüklemeye ve gönderim ayarlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

3. Tema ve Şablon Belirleme


Shopify'ın bütün kullanıcılarına açık olan kendine ait resmi bir tema mağazası mevcut. Bu temalardan herhangi birini kullanmanız durumunda tasarımcılardan tam destek alabilirsiniz. Bu sayede mağazanızın emin ellerde olduğunu anlarsınız. Shopify'ın sunduğu bütün temalar, üzerinde hiçbir kod oynaması yapmaya gerek kalmadan yapabileceğiniz detaylı bir değişiklik listesiyle sunulur. Premium temalarda daha fazla modifikasyon imkanı vardır fakat bu ücretsiz temalardan birini kullanarak harika bir e-ticaret mağazası oluşturamayacağınız anlamına gelmiyor. Bir Shopify teması üzerinden köklü değişikliklere gitmek isterseniz de HTML ve CSS kaynağına erişerek neredeyse bütün tasarımı değiştirebilirsiniz.

4. Ayarları Düzenleme


Shopify temalarının neredeyse hepsi mağazanızın görünümünü tamamen değiştirebilecek basit yapıdaki temalardır. Bu sayede siteniz, bir başka sitenin imitasyonu gibi gözükmeyecektir. Yönetici ekranın sol tarafında yer alan gezinme menüsünden 'Temalar'a tıklayın. Açılacak pencerede aktif temanız en üstte gözükecektir. Buradan temanızı istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Dilerseniz 'Edit HTML/CSS' menüsünden, sitenizin HTML ve CSS kaynağını da değiştirebilirsiniz.

5. Ürün Ekleme


Sol tarafta bulunan çubuktan 'Ürünler/Products' butonuna tıklayın. Daha sonra sayfanın sağ üst köşesinde mavi renkte 'Ürün ekle' seçeneği belirecek. Bu pencere açıldığında karşınıza eklemek istediğiniz ürün hakkında açıklama yazmak için bir ürün ekleme sayfası gelecek. İsim, açıklama ve URL gibi SEO açısından son derece önemli yerleri boş bırakmamanızı tavsiye ederiz.
 
Üst Alt