Neler yeni
xentr_blue_bg_color
xentr_red_bg_color
xentr_green_bg_color
xentr_orange_bg_color
xentr_voilet_bg_color
xentr_slate_bg_color
xentr_dark_bg_color

Sıklıkla Yapılan SEO Hataları

oLed

Paylaşım Ekibi
Katılım
17 Nis 2020
Mesajlar
142
Tepkime puanı
24
Konum
Aydın
Her SEO uzmanı, ilgilendiği websiteleri çeşitli araçların yardımıyla kontrolden geçirir. Yazımızda, bu araçlardan en yaygını olan Serpstat’in araştırmasını konu alacağız. Serpstat, kendi platformu üzerinden uygulanan kontrollerin bir dökümünü çıkararak en sık yapılan SEO hatalarını tespit etmiş.

2018 yılı boyunca, kullanıcılar, 204 bin kontrol talebinde bulunurken, bunun sonucunda 223 milyon sayfa kontrolden geçmiş. Araştırma sonucunda çoğu websitesinin, meta başlıkları, anahtar kelimeler, link’ler ve yüklenme süreleriyle ilgili sorun yaşadığı görülmüş.

Meta Etiketleri (Meta Tags)
Meta etiketleri kullanıcılar tarafından görülmemesine rağmen oldukça önemlidirler. Arama motorları, bir web sayfasının neyle ilgili olduğunu ve hangi kodların alınması gerektiğini bu şekilde anlar. Meta tag’leri, websitenizin sıralamasını ciddi bir şekilde etkiler. Bu sebeple, yapılacak bir hata, kullanıcılara giden bilgileri olumsuz etkileyecektir.

Araştırmalara göre, yazının başlığı ve meta açıklamasının uzunluğu ilk göz önünde bulundurulması gereken noktalar olmalı.

Linkler, HTML Biçimlendirmeleri ve Başlıklar

seo hatalarını düzeltmenin yolları



Arama motorlarının, link profillerine büyük önem vermesinden dolayı dış bağlantılarınızın sayısı ve kalitesi büyük önem göstermektedir.

Serpstat ekibi aynı zamanda HTML biçimlendirmeleri ve başlık seçimlerine dair bir çok sorunla da karşılaştıklarını ifade ediyor. Bu unsurlar sayfanın yapılandırmasını ve veri düzenini inşa ederler. Ayrıca arama motoru robotlarının ve kullanıcıların websitenizi daha doğru gezinmesini sağlar.

Bu durumlarla ilgili en sık yapılan hatalar şu şekilde:

  • Karşılığı olmayan link’ler kullanmak.
  • İçeriklere eklediğiniz görsel ve benzeri öğelerin kodlarının yanlış girilmesi.
  • Başlık hiyerarşisini yanlış inşa etmek.
HTTPS Sertifikası, Yönlendirmeler ve İndeksleme
HTTPS sertifikası, sitenizin güvenli bir bağlantı sunduğunu göstermesi bakımından önemli bir sıralama faktörüdür. Eğer websiteniz kişisel bilgiler barındırıyorsa mutlaka dikkatinizi vermeniz gerekir. Burada yapılan en sık hata HTTP ve HTTPS arasındaki seçimin doğru yapılmamasıdır. HTTPS, aynı zamanda belli başlı verilerin şifrelenmesini sağlayarak tarayıcıdan erişilmesini engeller.

Yönlendirmeler, kullanıcılarınızın doğru bağlantıları takip etmesini sağlar. İstatistiklere göre, genellikle çoklu dillere sahip websiteleri bu bağlamda sorunlar yaşamaktadır. Bölgelere göre yanlış dil atamaları yapmak, arama motorunun, kullanıcıların dil tercihlerini algılayamamasına yol açıyor.

Arama motorları, bir sayfanın neyle ilgili olduğunu indeksler sayesinde anlar. Eğer bir websitesi indekslemeye kapalıysa, arama motorlarında görünmeyecektir.

Yüklenme Süreleri ve Mobil Performans
Bekleme süreleri websitenizin kullanımını zorlaştırır ve arama motorlarına giden veriyi engelleyebilir. Serpstat ekibinin istatistiklerine göre, cache (önbellek), görsel ve Java kullanımında yapılan hatalar bu alanda oldukça sık görülüyor.

AMP ise, Hızlandırılmış Sayfa Optimizasyonu anlamına gelmektedir ve mobil platformda yüklenme sürelerini iyileştirmek için kullanılan bir teknolojidir. Büyük boyutlarda sayfalara sahip websiteleri bu teknolojinin eksikliğini hissedebilir.

Bu Hataları Düzeltmenin Yolu Nedir?

seo hatalarını düzeltmenin yolları


Yukarıda bahsettiğimiz sorunların kontrolünü yapmak için Serpstat Audit aracını kullanabilirsiniz. Websitenizin tümünü olduğu gibi, sadece belli sayfalarını da kontrol etmenize olanak tanıyan bu araç, saniyede 20 sayfayı kontrolden geçirip, 50’den fazla potansiyel hata unsurunu göz önünde bulunduruyor.

Serpstat, bulduğu hataları önem sırasına göre kategorize edip sizin için listeliyor. Daha sonrasında bu hatalara dair önerilerde bulunuyor.
 
Üst Alt